Περιγραφή
Από παιδάκι
θυμάμαι που πηγαίναμε με τους γονείς μου σε πανηγύρια και είχαν αυτό το χαλβά.
Ποτέ δεν πίστευα οτι θα μπορούσε να γίνει στο σπίτι! Όταν λοιπόν πρόσφατα τον έφαγα στη θεία μου, κατάλαβα οτι ο πανηγυρτζίδικος παρόλο που ήταν νόστιμος δεν
ειχε καμμία σχέση με αυτόν! Σας την παραθέτω λοιπόν δια χειρός θείας Έφης.
Απίστευτο με πόσα λίγα υλικά έφτιαχναν αριστουργήματα.
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 κ 1/2 φλυτζανια ζάχαρη (και με καστανή ειναι εξίσου νόστιμος)
- 2 φλυτζάνια κορν φλάουρ (ή νισέστε), οτι έχετε
- 5 φλυτζάνια νερό (κατα προτιμηση κρύο για να μη σβολιασει το κορν φλαουρ)
- 5 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
- 5 κουτ. σουπας μαργαρίνη με βουτυρο
- αμυγδαλα αποφλοιωμένα
- 2 βανίλιες
Πώς το κάνουμε:
- Σε μια κατσαρόλα ριξτε 3-4 κουταλιές ζάχαρη και αφήστε την να καραμελώσει για κάποια δευτερόλεπτα. Αυτό θα δώσει το χρώμα και την γεύση στο χαλβά.
- Ριξτε τη μισή ποσότητα νερού στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια ρίξτε και την υπόλοιπη ζάχαρη μεσα στην κατσαρόλα και αφήστε το σιρόπι να βράσει για δέκα περίπου λεπτά.
- Την αλλη μισή ποσότητα κρύου νερού θα την ανακατέψετε με το κορν φλαουρ ή το νισεστέ σε ένα μπωλ.
- Όταν το σιρόπι ειναι έτοιμο θα ρίξετε μέσα το μίγμα του κορν φλαουρ και θα ανακατεύετε συνέχεια. Θέλει μπράτσα, όχι αστεία.
- Συνεχίζετε να ανακατεύετε, ρίχνετε τις βανίλιες και το σησαμέλαιο το οποίο θα το ρίχνετε γύρω γύρω στα τοιχώματα της κατσαρόλας ώστε να βοηθήσει να ξεκολλήσει ο χαλβας. Στο τελος η θεια μου ρίχνει και βούτυρο για να του δώσει μια εξτρά νοστιμιά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζετε τα αμύγδαλα και τα προσθέτετε στο μίγμα.
- Τα βάζετε όλα σε ένα ταψάκι ή σε ατομικά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτείνω να
μην το φάτε ζεστό γιατί θα σας πέσει κάπως βαρύ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου